AppsNews Google Chrome: Μπλοκάρει το σερφάρισμα με δικαιώματα διαχειριστή By i.tsompas 18 Μαΐου, 2025310 views ShareTweet 0 “Υποβάθμιση” ετοιμάζει η Google για τον Chrome και δεν θα σας επιτρέπει να εκτελελείτε το πρόγραμμα ως διαχειριστές, για την αύξηση της ασφάλειας στα Windows. Η Microsoft είχε εισαγάγει προηγουμένως μια παρόμοια λειτουργία στο πρόγραμμα περιήγησης Edge το 2019 και όταν οι χρήστες εκκινούσαν το Edge με αυξημένα δικαιώματα, εμφανιζόταν μια προειδοποίηση που τους συνιστούσε να επανεκκινήσουν το πρόγραμμα περιήγησης χωρίς δικαιώματα διαχειριστή. Αργότερα, η Microsoft τροποποίησε τη λειτουργία για να αποτρέψει αυτόματα την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης Edge με αυξημένα δικαιώματα. Η Microsoft φέρνει τώρα τις ίδιες βελτιώσεις στο Chromium, με τους προγραμματιστές να υποβάλλουν μια δέσμευση στον πηγαίο κώδικα του Chromium. Όπως εντόπισε ο Leo στο X, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το Chrome θα αποεπιλέγεται αυτόματα όταν οι χρήστες προσπαθούν να το εκκινήσουν με αυξημένα δικαιώματα. “Αυτόματη αποεπιλογή ανύψωσης χρηστών που εκκινούν το Chrome με αναβάθμιση. Αυτή η CL βασίζεται σε αλλαγές που είχαμε στο Edge, περίπου το 2019, οι οποίες επιχειρούν να αποεπιλέξουν αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης όταν εκτελείται με το αναβαθμισμένο μέρος ενός split / linked token”, έγραψε ο Stefan Smolen, ο οποίος συνεργάζεται με την ομάδα του Microsoft Edge. “Αυτό επιχειρεί αυτόματα μια επανεκκίνηση μία φορά και εάν εξακολουθεί να αποτυγχάνει, επιστρέφει στην τρέχουσα συμπεριφορά (η οποία προσπαθεί να εκκινήσει τη λειτουργία διαχειριστή).” Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε ότι η Microsoft έχει επίσης προσθέσει έναν διακόπτη γραμμής εντολών, “-do-not-de-elevate”, για να αποτρέψει την αποκλιμάκωση της ανύψωσης μετά από μια αυτόματη επανεκκίνηση και να αποτρέψει τους ατελείωτους βρόχους. “Μην κάνετε deelevating του προγράμματος περιήγησης κατά την εκκίνηση. Χρησιμοποιείται μετά την deelevating για την αποφυγή ατελείωτων βρόχων”, αναφέρει ένα σχόλιο στον πηγαίο κώδικα. Αυτή η λειτουργία δεν λειτουργεί για διεργασίες Chrome που ξεκινούν με αυξημένα δικαιώματα όταν βρίσκονται σε λειτουργία αυτοματισμού, ώστε να μην παρεμβαίνει σε εργαλεία που ενδέχεται να χρειάζεται να εκτελούνται αυτόματα. Ωστόσο, γενικά, η Microsoft προειδοποιεί ότι η εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης σε λειτουργία διαχειριστή δεν είναι καλή ιδέα. Όταν το Chrome εκτελείται εχοντας εσείς δικαιώματα διαχειριστή,αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε κατεβάζετε και ανοίγετε μέσω του προγράμματος περιήγησης θα εκκινείται επίσης με δικαιώματα διαχειριστή, κάτι που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας. Εάν κατά λάθος κατεβάσετε και εκτελέσετε ένα κακόβουλο αρχείο, αυτό θα μπορούσε να εκτελεστεί με πλήρη πρόσβαση στο σύστημα, ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το λειτουργικό σας σύστημα χωρίς καμία προειδοποίηση. [via] Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε Καλώς ήλθατε {{inv_username}} comments Συνδεθείτε για να απαντήσετε Aπαντήστε {{inv_error}} New Comment Post Comment Logout Σύνδεση Email Κωδικός Σύνδεση Κλείσιμο
Mobiles Κάμερα iPhone: το επόμενο μεγάλο βήμα δεν είναι τα megapixels By Γιώργος Γρίβας9 Ιανουαρίου, 20260
Computers HP Omnibook portfolio: ενισχύει την εργασία της καθημερινής ζωής By Γιώργος Γρίβας8 Ιανουαρίου, 20260